Fejléckép Filuról

2016. augusztus 30., kedd

Könyvajánló - Kertész Bianka - 2016. augusztus 29.

Kertész Bianka által küldött könyvajánló a Lépj te is Filu nyomdokaiba! című játékunkhoz.

Louise Erdrich: A körkunyhó
Egy jó könyv a döntéshozatalról, a tettek súlyáról és a felnőtté válásról. Ez az első könyv amiben indiánokról illetve a jogi problémáikról olvasok. Arról, hogy ők hogyan élik meg a mindennapjaikat. Tetszettek a beleszőtt, régi indián történetek, ahogyan a jelenhez kapcsolódnak. Elgondolkodtató és megrendítő véggel zárja le az író a történetet, amely után már nincs visszaút az olvasó számára sem.

Marian Keyes: Rachel vakációja
A borító alapján nehéz volna föltételezni, hogy ez a könyv gyakorlatilag egy drogfüggő naplója. Rachel is megjárta a maga poklát. Nagyon érdekes volt a Cloisters-ben történt csoportterápiákat követni, és a leszokás különböző fázisaiba belelátni. Tanúságos könyv. Rachelt eleinte nem lehetett kedvelni, nagyon önző volt, a végére viszont nagyon szerethető lett.

Liz Fremantle: Queen's Gambit- Vezércsel
A történet jó, korrekt képet mutat a Tudorokról. Szerettem. Néha jól esik egy kis változatosság, és némi történelem. Kifejezetten tetszett a könyvben Erzsébet alakja, illetve a Henrik halálát követő események. Egy jó történelmi hűséggel megáldott regény.

Stephen King: Rémálmok bazára
Aki még nem olvasott Stephen King-től az nyugodtan vegye a kezébe és olvasson bele. Ízelítőt kap az író stílusából, gondolkodásából, karaktereiből és ráadásul még jól is szórakozik. Nagyon tetszett hogy a novellák előtt elmondja, hogy hogyan is született meg benne a történet. Mindegyikben ott van egy kis horror és egy kis csavar a történet végében. Szerettem.

Stephen King: 11.22.63
Maga a könyv hosszú, de megéri elolvasni. Cseppet sem unalmas. Nagyon nehéz letenni. Izgalmas, csavaros, jól megírt. King- féle időutazás zseniális, rávilágít arra, hogy egy-egy adott szituációban meghozott két különböző döntés milyen hatással van a jövőre, nem mindegy hogy egy válaszúton melyik irányba is megyünk tovább.

Kathryn Taylor: Az örökös
A Daringham Hall trigia első része eléggé felcsigázott ahhoz, hogy várjam a folytatást. A történetben a romantika és a szerel is szerepet játszik, de nincs eltúlozva. Izgalmas volt és romantikus. Tetszett a történet finomsága, a családi összetartás és a szeretet ereje. A folytatást nagyon várom.

Nicholas Sparks: Engem láss
Ez az első könyv amit Nicholas Sparks-tól olvastam. Lassan indult be a történet. Érdekes, izgalmas, kidolgozott könyv. A szereplők szimpatikusak, a történet tetszett. Már akkor megtetszett, amikor még 'csak' romantikus történet volt, de ahogy a szálak bonyolódnak úgy lesz egyre jobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése