Fejléckép Filuról

2016. augusztus 2., kedd

Könyvajánló - Sándorné Kaspár Paulina - 2016. augusztus 2.

Alább olvashatjátok Sándorné Kaspár Paulina könyvajánlóit, melyeket Lépj te is Filu nyomdokaiba! című játékunkhoz küldött be.

George Orwell: 1984
Nagyon érdekes világot alkotott az írásával Orwell, érdemes megismerkedni vele. Egy negatív példa arra, hogy mi a nem jó, szerintem. Nem élnék benne az biztos. Leírt pár olyan dolgot, amely számomra elég riasztó. Elgondolkodtató, hogy milyen könnyen lehet manipulálni az embereket. Könnyedén átírják a múltat, a jelennek megfelelően. Borzasztó, hogy a történetben a főbb érzelmek inkább a negatív érzelmek. 

Cassandra Clare: Bukott angyalok városa
Ez már a negyedik része a történetnek. Fordulatos, pörgős volt. Nyugodtan kezdtem el olvasni a történetet, de aztán elkezdtem kétségbe esni. Majd elértem az utolsó oldalhoz és majdnem eldobtam a könyvet. Ok, hogy van még rész belőle, de muszáj volt így végződnie? A szereplők szimpatikusak, szerethetőek. 

Maggie Stiefvater: The Raven Boys - A Hollófiúk
A történet négy fiúról és egy lányról szól, akik a titokzatos Ley-vonalakat kutatják. Különösen indul a kapcsolatuk. A történetben nagy szerepe van a misztikumnak. Néha számomra hihetetlen dolgokról ír az író, szól a történet, de a könyvhöz illenek. Meglepő fordulatot is hoz a történet az egyik fiú kapcsán és mintha egy szerelmi háromszög is kialakulna.

Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük - J. K. Rowling könyve a Harry Potter sorozathoz
Ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik szerették Harry történetét. A könyvek olvasása közben nem mindig kaptunk elég magyarázatot, bemutatót a szereplő legendás lények vonatkozásában. Ezt pótolja e kis könyv. A sorokat olvasva, néha megjelentek előttem az állatok. 

C. J. Roberts: Epilogue - Epilógus
A könyvet elsősorban felnőtteknek javaslom elolvasni. Két ember kapcsolatát mutatja be a történet, akik nem tköznapi módon találkoztak és szerették meg egymást. A történetben az egymás még jobb megismerése és elfogadása olvasható el. Sok mindent kell feldolgozniuk, ami lehetőséget teremt számukra a jövőre nézve. 

Borsa Brown: Az Arab szeretője
Az író megmutatja az olvasóknak Csilla szemszögéből a történetüket Gamal-lal. Megtudhatjuk, hogy milyen élete volt Csillának mielőtt megismerkedtek. Egy kivételes szerelem története ez, melyet sok nehézség vesz körül. Az író nagyon jól megmutatja a könyvében az arab kultúrát. Szerintem nem könnyű zsebkendő nélkül elolvasni.

Danielle Steel: Veszélyes szerelem
Ez a történet is abban a megszokott stílusban indul, ahogy a többi könyve az írónőnek. Találkozik egy nő és egy férfi, és egymásba szeretnek. Sajnos azonban a nő rájön, hogy a férfi nem az akinek mondja magát. Hihetetlen erő és bátorság kell ahhoz, amin Hope átment. Ebből a könyvből kiderül, hogy nem mindig a testi bántás a rossz. Annál a lelki terror sokkal veszélyesebb, és azon túllépni nem egyszerű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése