Fejléckép Filuról

2016. augusztus 4., csütörtök

Könyvajánló - Gubó Dorina - 2016. augusztus 4.

Gubó Dorina által küldött könyvajánlók a Lépj te is Filu nyomdokaiba! című játékunkhoz. 

 Sarah Dessen: Álom két keréken
Auden elvált szülők gyermeke. Mindenáron próbál megfelelni szüleinek. Ezért is tanul kitűnően és viselkedik példamutatóan. Ám a szüleivel való kapcsolata hibákat hagy maga után. Az édesapa otthagyta családját és újat alakított. Az édesanyja jobb viszonyban áll a tőle fiatalabb diákjaival, mint a saját lányával. A bátyja pedig világ körüli utazásra indult.
Auden elhatározza ez a nyár más lesz, mint a többi. Elmegy az édesapjához a tengerpartra és meg akar ismerkedni az új családjával főként most született kishúgával. Auden nem igazán kedveli Heidet ám amikor belecsöppen, a friss gyermekes család életébe új szemszögből látja a történteket. Munkát kap mostoha anyja ruhaüzletében, megismerkedik az ott dolgozó lányokkal és egy fiúval is.
Auden alvásproblémákkal küzd és éjszakánta inkább sétál a városban vagy tanul megszokott kávézójában. Amikor is feltűnik neki Eli. Fiú élete sem tökéletes és majdnem mindjárt összhangba kerül a lánnyal főként, amikor a fiú segíteni kezd a lánynak abban, hogy megtanulhassa mindazt, amit gyermekkorában nem tudott elsajátítani, mint például a biciklizést.
Ez a történetet számomra nagyon tetszett. Szeretem az írónő stílusában azt, hogy sohasem tökéletesek a karakterei és kitűnően tud alkotni a családi problémás regényeket. 

Sarah Dessen: Altatódal
Remy a Stanfordra készül. Az utolsó itthon töltött nyarát barátnőivel akarja tölteni és semmilyen szoros kapcsolatot nem tervez a nyárra. Bár amikor Remy találkozik Dexterrel és az kijelenti, hogy a lányba szerelmes Remy kifakad és a találkozást is el akarja felejteni a fiúval. De Dexter nem hagyja annyiban a dolgot és bár Remy a szíve mélyén sem akarja bevallani de, tetszik neki a srác. Két ellentétes karaktert ismerhetünk meg. Remyt aki mindent megtesz azért, hogy egy komoly kapcsolata se legyen. Hiszen anyja példáit véve 5 házasság és mind csalódással ért véget a lány ténylegesen elgondolkodhat azon, hogy létezik-e egyáltalán szerelem? Hát és Dexter nem az álompasi fajzat bár vannak csábos tulajdonságai, de egy kicsit szétszórt gyerekes figura. De Remy nem képes vele szakítani.
A történet igazából Remy fejlődéséről szól, hogyan változik meg Dexter hatásra a szerelemmel kapcsolatos vélekedései és édesanyja karakterét félreismerve hogyan változik meg a véleménye.
Nekem egy kicsit lassan haladtak benne az események, de azért nagyon jó regénynek könyveltem el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése