Fejléckép Filuról

2016. augusztus 5., péntek

Könyvajánló - Gubó Dorina - 2016. augusztus 5.

Gubó Dorina által küldött könyvajánlók a Lépj te is Filu nyomdokaiba! című játékunkhoz.

Stephanie Perkins: Anna és a francia csók
Annat váratlanul édesapja új gimnáziumba íratja át méghozzá Franciaországba. A lány még franciául sem tud, és nehezen viseli a környezet váltást is. Már az első nap barátokra lel, akik mindenben segítik őt. Hát és persze szerelmes lesz az okos és sármos Étienne St. Clairba. Csak hogy a fiúnak barátnője van, ám annál inkább keresi Anna társaságát. A történet középpontjában ez a szerelmi szál áll és megtudhatjuk, hogy a reménytelen szerelmesek egymásra találnak-e? Válasz Igen ám előttük még rögös út áll.
Nekem a történet nagyon tetszett ahhoz képest a romantikus regények nem a kedvenceim de Étienne és Anna története teljesen beszippantott.



Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác
Lola Nolan egy igazi egyéniség nem foglalkozik mások véleményével é saját furcsa stílusát öltözködését már megszokták a körülötte élők. Lánynak az édesanyjával sem felejthető el a viszony az anya nem törődik saját gyermekével. Lolát az apja neveli és roppantul aggódik lánya iránt. Mivel Lola egy jóval, idősebb fiúval tölti szabadidejét. A lány a felnőtté válás útján halad, amikor is a gyerekkori sérelmek visszatérnek hozzá. Szó szerint fogalmazva az az elköltözött szomszéd család visszatér San Franciscóba, ami visszahoz Lola számára a csekély emlékeket Bell ikrekkel kapcsolatban kiemelkedően annak hímnemű tagjával. Főként a csúnya elválás nyomja Lola lelkét és bár a kezdetek mindig nehezek a későbbikben mégis közelebb kerül Crikethez. Innen kezdődik Lola őrlődése a két fiú iránt és kialakul egy szerelmi háromszög. El kell dönteni a nyugalmat és a biztonságot vagy a pezsgést és a vadságot választja. De egy hazugság és csalás mindent eldönt..
Regény története nagyon jó bár egyik fiú sem olyan eget rengető, mint azt elvárjuk, hanem inkább a valóság felé húznak, megtestesítenek hibákat és valóságot képviselik elvont könyves álom pasikkal szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése