Fejléckép Filuról

2016. augusztus 19., péntek

Könyvajánló - Kertész Bianka - 2016. augusztus 19.

Kertész Bianka által küldött könyvajánló a Lépj te is Filu nyomdokaiba! című játékunkhoz.

Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Nem bántam meg, hogy emellett a könyv mellett döntöttem. Nagyon tetszett, olvasmányos volt és nehezen letehető. Dan Wells hihetetlenül gördülékeny és érdekes stílusban írja le egy 15 éves fiú harcát a környezetével és  önmagával. A könyv olvasása során, jól látható, hogy az író mélyen elmélyült a sorozatgyilkosok témájában, annak lelki oldalát is tanulmányozta, Ennek eredménye egy olyan történet, amelytől egyszerre leszel libabőrös, izgatott és még élvezed is.

Jessica Bird: Egy ellenállhatatlan agglegény
Bár az első részét nem olvastam a sorozatnak, mégis azt kell mondanom ez a rész önmagában is megállja a helyét. Egy romantikus regény, bonyodalmakkal, titkokkal fűszerezve. Ezek mellett tele van humorral, szenvedéllyel, szócsatákkal. Kellemes olvasmány volt a számomra. A könyv, pont azt adja amit ígér. Néhány kellemesen eltöltött órát.

Sarah J. Maas: Throne of Glass - Üvegtrón
Nem kell sokáig azon gondolkodnom, hogy mivel rántott magával ez a történet. Ez a sorozat egyszerűen zseniális. Olvasóként, belecsöppentem egy jól felépített fantasy világba. Középkori hangulatú történet, erős karakterekkel, lebilincselő, izgalmas, harcokkal-misztikus cselekményekkel teli. A szereplők kedvelhetőek, szerethetőek. Ahogyan az ismertető írja: "Az ​ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos." És ez meg is jelenik a könyvben.

Sarah J. Maas: Crown of Midnight - Éjkorona
Az első rész is magával ragadt teljesen, de ez még azt is felülmúlta. A fantasy vonal megerősödött.  Megjelent benne a valódi misztikum és mágia. A szereplők hihetetlenül életszerűek, már-már ismered őket személyesen is. Mindenre emlékeztet az előző részből. Celaena egyik gyilkosságot követi el a másik után és csak halálosabb lesz.

Sarah J. Maas: Heir of Fire - A tűz örököse
Ez valami elképesztő volt. Celaena továbbra is fantasztikus. Annyit szenvedett ezalatt a rövid élete alatt, de mégis képes volt újra talpra állni és tovább harcolni. A szereplők továbbra is zseniálisak, a történet izgalmas és érdekes, a belső vívódások és szépen le voltak írva. Az érzelmi szálak terén pedig a szerelmi háromszöget/szögeket felváltotta a barátság és a megértés. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek ezt a sorozatot, aki szereti az izgalmas, humoros könyveke. Várom a folytatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése