Fejléckép Filuról

2016. augusztus 19., péntek

Könyvajánló - Osztroluczky Edit - 2016. augusztus 19.

Osztroluczky Edit által küldött könyvajánló a Lépj te is Filu nyomdokaiba! című játékunkhoz.

Neil Gaiman: Elveszett próféciák
Egy zseniális könyv. A világ vége új  elképzelése. Miszerint a világvége egy fogadás a menny és a pokol között.
Azirafael egy könyvfüggő angyal, míg Crowley egy laza punk rock fan démon...izé, bukott angyal. Egész jól összehaverkodtak Azirafaellel az évezredek alatt. Valahogy a földet is megszerették, és sajnálnák, ha elpusztulna. Szóval felkerekednek, és szembeszállnak a különös próféciával, sajátos, néhol vicces, de mindenféleképpen egyéni módon. Ez a könyv zseniális, egyre jobban szereti az ember minél többet tud meg, és hámoz ki a sztoriból. Csak ajánlani tudom a modern világ és a fantasy szerelmeseinek ezt a könnyed hangvételű, vicces kis sztorit. Na és vajon mit tippelnek hölgyeim és uraim, sikerül megmenteni a földet?

Neil Gaiman: Amerikai istenek
Volt szerencsém a jubileumi bővített kiadást a kezembe venni és azt kell, hogy mondjam ez egy igen kalandos 660 oldalas utazás volt. Annyi csavar, annyi érzés van ebben a könyvben.Annyira érdekesen és mesterien vannak bevezetve az új szálak, hogy az valami hihetetlen. A könyv röviden arról szól, hogy a régi istenek köztünk élnek és az emberek hite által élnek, ám a mai modern világban az ember új isteneket teremt és éltet. A televízió, a pénz, a számítógép mind mind istenséggé válik.  A régi istenek veszélyben vannak, meggyengültek, míg az újak teljesen el akarják törölni őket és telj hatalomra törnek. Istenek készülnek csatára istenekkel szemben. Szerda (aki maga is egy isten, és hogy mennyire csavaros az ő sztorija...) kiválasztottat keres és meg is találja Árnyék személyében, a személyi testőrévé fogadja az igen zaklatott múltú erős és roppant érdekes lelkületű embert. Akinek persze döntő szerepe lesz a csatában. Ez a könyv rétegekre épül, és bizony csak az kap választ mindenre aki kitartó és eljut a könyv végéig. Óh és egy kis plusz az egészhez; nemsokára megjelenik mint tv sorozat. Ugye ez elég jó minősítés a könyvnek, hiszen tudjuk, hogy csak jó könyvből készül sorozat.

Neil Gaiman: Sosehol
Nekem személy szerint ez a kedvenc könyvem az írótól. Ízig vérig fantázia. Főhősünk belecsöppen egy másik világba, ahol sok dolog fordítottan működik, és különleges képességekkel bírnak egyesek. A hős egy bajbajutott lány segítségére siet és kitart mellette a kaland legvégéig.Talán ha egy mondattal kéne jellemeznem a művet, akkor ez volna az amivel illetném. Ajtó (igen, Neil egy olyan író akinek  elég érdekes ízlése van névadás területén) egy fiatal hölgy, aki segítségre szorul. Ajtónak és családjának különleges képessége van.  Ajtókat, -átjárókat ha úgy tetszik- képesek nyitni más világokba és dimenziókba. Családját megölték, és most üldözik őt, mivel a képessége egy sokkal nagyobb terv része. Ugyanis a szálakat mozgató ellenség célja egy olyan bebörtönzött szörny kiengedése, aki az összes világot elpusztíthatná és uralma alá vonhat. Olyan csavar van a könyv végén, hogy az hihetetlen, nagyon tudom ajánlani, ráadásul, ha valaki kétségben gyötrődne a könyv 300 oldal sincs. De ha egy jó fantasyra vágyik, akkor teljesen odáig lesz a könyvért.  Olyan szövetségek és barátságok fonódnak ebben a könyvben amiről az életben is példát vehetnénk. És a könyv vége felé az egyik csavarnak bőven fontos mondanivalója van. Soha! NE! BÍZZ! A KÜLSŐBEN!!! Mert meglepetés érhet. Hogy ki az igaz barát, az áruló és az ellenség? A könyv végén kiderül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése