Fejléckép Filuról

2016. augusztus 13., szombat

Könyvajánló - Gubó Dorina - 2016. augusztus 13.

 Gubó Dorina által küldött könyvajánlók a Lépj te is Filu nyomdokaiba! című játékunkhoz.

Lauren Kate: Fallen - Kitaszítva
Egy bukott angyalokról szóló történet. Kíváncsian álltam neki hogy mit lehet ezzel a sztorival kezdeni, és hogy mit lehet a fantáziára bízni, hogy ne legyen benne hasonlóság a már megjelent más írókról származó kötetekkel.
A történet igazából egy beteljesedetlen szerelemről szól. Lucinda Price már évezredek óta újtestekben születik újjá hogy találkozzon szerelmével Daniel Grigorival. Lánynak mindig szerelembe kell esnie és miután Daniel megcsókolja tűzoszlopként elég. Ez történne most is ám valami csoda folytán Lucy a megengedett időnél tovább marad az élők sorában.
Daniellel Sword&Crossban találkozik mivel ideszáműzték őt miután megölte barátját Trevort. Ámbár ehhez Lucynak semmi köze furcsa fekete foltok okozták a tüzet. Mely a későbbiekben kiderül, hogy ezek nem mások, mint a derengők melyekbe belépve az ember más dimenziókba léphet.
Daniel a lányt nem akarja, közelébe engednie nehogy még egyszer el kelljen viselni Lucy halálát. Ám amikor a csók után sem történik, végzetes dolog Daniel reménykedni kezd, hogy ez a történet másképp végződik. A lány Daniel után kezd nyomozni barátnőjével, Pennel. Számos információt tud, meg amiket hasznosít nyomozásban. Megismerkedik Cammel aki viszont pokol oldaláról származik, bár csekélyke vonzalmat érez Cam iránt is, de Daniel tölti be gondolai minden percét. A történet befejezése a leginkább szomorúságot árasztja, de egy új kezdett remény csillaga is elő-elő tűnik.
Remélem a következő kötetben válaszokat kapok a kérdéseimre melyek még most nem derültek ki!

Kate Lauren: Torment - Kín
Az izgalmas első kötet után nagyon vártam a folytatást és számomra ez is meghozta a sikert a szívemhez. Alapjában véve a történetet folytatódott tovább ám ebben a kötetben a főszerepet a kitaszítottak kapták. Akiknek nincs semmilyen választási joguk ezért is üldözik az angyalokat és Lucyt felhasználva jussanak be újra a mennybe. Daniel mindent meg tesz, hogy ezt megakadályozza, ás ezért is szövetkezik Cammel hogy még nagyobb biztonságban tudja Lucyt. A lányt Daniel új iskolába íratja ahol nefilimek és különféle angyal szerzetek tanulnak. Lucy nehéz beilleszkedés után egész jól érzi, magát ám barátja Daniel hiányát semmi sem pótolhatja számára. Az órákon szerzettudást hasznosítani tudja, megismerkedik a derengők tulajdonságaival és azok kezelésével. Így ő maga is képes lesz a múlt időben történő utazásra minden vágya, hogy még többet tudjon meg az ő feladatáról és a végzetéről. Tudja, hogy Daniel nem mindent mond el számára ezért is telik minden találkozásuk veszekedésekkel, és amikor már Lucyt megcsókolja Miles nincs ellenére. A történet egy csatával fejeződik be, ami a kitaszítottak és a bukottak között zajlik. Miles segítségével sikerül Lucynak megszöknie és beleugrania egy derengőbe.
Kötet vége a legizgalmasabb epizódok közé tartozik, és alig várom már a folytatást!
Azoknak ajánlom, akik nem riadnak vissza a fantasy könyvektől és főként az angyaloktól nálam jelentős rajongást ért az egész Sorozat!

Kate Lauren: Passion-Végzet
A történet szerkezete megváltozott két nézőpontból olvashatjuk a története és ez a kötet leg főkképpen a múlt felidézésével foglalkozik. Megismerhetjük benne Daniel és Lucy összes találkozását számos titokra bukkanhatunk. Igazából ez a kötet eseménysora nem volt annyira változatos, izgalmas és új dolgokat tartalmazó. Viszont élmény volt Lucy életeit megismerni és még inkább átélni érzésekeit. Lucyt a derengőkben lévő utazási alatt Bill egy vízköpő segítette már találkozásukkor már az író sejthet tette velünk hogy ez nem egy ártalmatlan személy. Maga az ördög volt az alakot változtatva és rá akarta csellel venni Lucyt hogy ölje meg magát. Ám az Daniel megjelenésével nem sikerült és itt jön a változást hozó rész, amikor Lucifer újra akarja írni a történelmet és az összes angyallal együtt és főhőseinknek meg kell állítani Lucifert nehogy végzetes katasztrófa végbe, menjen.
Nagyon szerettem ezt a kötetet is. Alig várom, hogy a folytatást és kézbe vehessem.

Lauren Kate: Rapture - Boldogság
Az előző kötet cselekménye ott végződött, hogy Lucifer újra szeretné írni a bukás történetét.
Lucynak és angyalokból álló csapatának meg kell állítani őt. Bár mivel a bukottak emlékezetiből kisesett a pontos bukás helyszíne ezért újra meg kell ezt találniuk. Segítségükre lesz 3 ereklye és ezek alapján sikerül meghatározni a helyszínt. Egy Glória a desideratum és egy kupa. Ezek meg találását nehezítik az ellenségeik habár Kitaszítottakkal sikerül is megegyezni a Rend tagjait meg kell ölniük addig, amíg nem, végeznek Lucindával.
Számos megpróbáltatás után vajon sikerül Lucynak megtalálni elveszett lelkét és mindig titokra fényt deríteni-e? Vannak megdöbbentő válaszok és vannak fordulatosak is számára, és amikor az átok megmagyarázásra találtatik Lucynak döntenie kell a Mennyet a Poklot vagy Szerelmet válassza.
Nekem nagyon tetszett az egész sorozat és sajnálom, hogy már nem olvashatom tovább a történetet. Tán ez volt a kedvenc kötetem és nagyon tetszett az epilógus is.
Mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el és alkossa meg a saját Lucyját és Danieljét és maga az egész történetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése