Fejléckép Filuról

2016. augusztus 11., csütörtök

Könyvajánló - Sándorné Kaspár Paulina - 2016. augusztus 11.

Sándorné Kaspár Paulina által küldött könyvajánlók a Lépj te is Filu nyomdokaiba! című játékunkhoz.

Johanna Lindsey: Fagyos tüzek
Kicsit elfogult vagyok, mert szeretem az író könyveit. Az író a kedvenceim közé tartozik. Ez a történet is megfogott, elvarázsolt. Kalandos, fordulatos történet. Tetszett, hogy Brenna bátor, bár néha már túlságosan is makacs. Mondjuk Garrick-et sem kell félteni. Néha késztetést éreztem, hogy fejen csapjam őt. Összeillő párost alkotnak ők ketten. Anyaként szíven ütött az egyik viking szokás. Barbár egy világ volt ez, az biztos. 

Johanna Lindsey: Lángoló szívek
A Fagyos tüzek című könyv folytatását lehet olvasni ebben a könyvben. Szeretem az olyan könyveket, amelyek több évvel későbbről folytatják  a már megkezdett történetet. Brenna és Garrick lány gyermekének története szerepel itt. Kristen hasonlít az anyjára, de azért sokat örökölt az apjától is. Nem éppen ideális  a helyzet, ahogy találkoznak, de tetszik, ahogy Kristen Royce felé fordul. Nyitott szívvel, ármány nélkül. Csak remélheti a boldog véget. 

Szabó Magda: Bárány Boldizsár
Bárány Boldizsár egy rossz „kisfiú”, akinek azért a történet végére felébred a lelkiismerete. Nagyon ügyesen megmutatja az írónő az embereknek, hogy a cselekedeteinek milyen következményei vannak. A rossz dolgokkal másoknak ártunk, de ha felébredünk és megbánjuk a rossz tetteinket, helyre tudjuk hozni.

M. Leighton: Down to you - Rajtad áll
A történet két ikerpárról szól, Cash-ről és Nash-ről, valamint a lányról Oliviáról. Ha elolvassuk a történetet, rájövünk a csavarra, bár számomra olvasás közben, néhol már gyanús volt. Sokat mosolyogtam olvasás közben, a főszereplők kerültek vicces helyzetekbe, vagy maguk okozták azokat. A végére az ember megérti, hogy miért úgy történtek a dolgok, ahogy történtek. A romantikus szál számomra nagyon jól alakult.

Maya Banks: Második esély
A történet tényleg az élettől kapott második esélyről szól. Szerencsére Ethan számára van egy második esély, bár nagyon nagy csapás érte őt. Rachel egy bátor, erős fiatal nő, akiről el lehet mondani, hogy rosszkor volt, rossz helyen. De ebben a történetben is nagy szerepe van a családnak, mely ott áll az ember mellett és segít, összefog és támogat.

Julie Kagawa: The Iron King - Vaskirály
Tündérek meg minden egyéb varázslatos lény szerepel a történetben. Van fantáziája az írónak. Jó lenne egy ilyen világban élni. Shakespeare Szentivánéji története megelevenedik előttünk. Ash – hát-hát. Az elején nem volt szimpatikus, de aztán megkedveltem. Változott a viselkedése, szimpatikus dolgai lettek. Szerintem illik Meghan-hez. Meghan nem egyszerű életet kap, de igyekszik jól helyt állni. Nagyon jó olvasmányos a történet és le is kötött az elejétől a végégig. Izgultam, hogy mi lesz velük. Remélem a folytatás is ilyen jó lesz!

Julie Kagawa: The Iron Daughter - Vashercegnő
Tetszik, ahogy zajlik, folytatódik a történet. A történet olvasása közben szinte látom magam előtt az eseményeket. Bár Ash viselkedése miatt kinyílt a bicska a zsebembe, de volt oka rá. Rowan-t gyűlölöm. Örülök Meghan képességének. Nem egyszerű a sorsa, amit kijelöltek a számára, de azt hiszem szépen boldogul. Tetszik a stílusa az írónak, jól forgatja a tollát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése