Fejléckép Filuról

2016. augusztus 15., hétfő

Könyvajánló - Gubó Dorina - 2016. augusztus 15. - II.

Gubó Dorina által küldött könyvajánlók a Lépj te is Filu nyomdokaiba! című játékunkhoz.

Jessica Day George: Éjféli bál
Ez a könyv egy mese feldolgozása így igazából nem várhatunk tőle csodát és megváltást, de azért nem is kell annyira lenézni. Grimm testvérek meséi alapján ismertem a történetet korábbról is.
Galen a háborúból hazatérve meglátogatja rokonait, hogy szállást kérjen tőlük. A rokonok a fiút szívesen látják és munkát is ajánlanak neki a kastélyban nagybátyja kezei alatt kertészsegéd lesz. A kastélyban él a 12 hercegnő és számtalan titok lengedezik körülöttük, mint például hova tűnnek éjszakánként és miért kopik el a cipőjük, ha nem mennek ki szobáik falai közül. A regényben ezekre a kérdésekre keresik a választ, amit a mi főhősünk fog kideríteni.
A regényben nekem az volt hátrányomra hogy a 12 hercegnő nevét, alig ha meg tudtam jegyezni. Azért alapötletként a történet feldolgozása eléggé tetszett. Azoknak ajánlom, akik szeretik meséket és azok többféle változatát.

Michael Grant és Katherine Applegate: Éva és Ádám
Gondolom, már mindenki eltöprenget azon, hogy milyen jó lenne megalkotni saját magának a tökéletes társat. Meghatározni a szeme színét és a testalkatát és még sorolhatnám a számos tényezőt. Amikor Evening Siker ezt a feladatot kapja buzgó lendülettel lát neki a feladatnak.
Evening balesete után anyja a saját cégében levő modern kórházába viszi ahol gyógyulását folytathatja. Az anyjától kapja a feladatot, hogy egy szimulációs asztal segítségével alkossa meg a tökéletes Ádámot. Evening a feladatot teljesíti, bár azt nem gondolja, hogy ez a fiút életre is keltik. Barátnője Aislin töri meg a magányt, amit a kórteremben tölt és a legtöbb baj fő okozója, de ezek a bajok hozzák közelebb egymáshoz Evet és Solót. Ez az a titokzatos fiú Solo, aki mindig a lány közelébe férkőzik. Evening anyja vezeti a Biotechnológiai gyógyszergyárat, ami számos titkot ölel körül és Evening hozza meg a fontos döntést a jövőjük számára.
Imádtam a könyvet nagyon tetszettek a szereplők főként Evening karaktere.
Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, de azokat részesítem előnyben, akik a tökéletes társat kereseik nagyon sokat tanulhatnak Evening gondolataiból és tetteiből.

Tera Lynn Childs: Hableányok kíméljenek
Lily Sanderson sellő ez a legnagyobb titka. Otthagyva szülőhelyét a szárazföldre költözött nagynénjéhez. Átlagosan tinédzserként éli az életét és mérhetetlenül szerelmes Brodyba a helyes úszó istenbe és minden vágya hogy a fiúval uralkodjon Thalasszínia felett. Mivel ő nem csak sellő, hanem maga sellők hercegnője is. Quince pedig szerelmes Lilybe így míg abba is belemegy, hogy segítsen a lánynak Brodyval való kapcsolatában. Lányt pedig teljesen kijátszva Quince kapja a csókot Brody helyett és kialakul közöttük a kötődés. Lily pedig mindent megtesz azért, hogy szétválasszák őket.
Ez egy kis egyszerű történet, ami könnyen olvastatja magát. A karakterek és az események sem oly nagyon ütősek inkább a mese elemek felé húznak. Nekem azért tetszett a történet könnyedség. Az epilógus pedig igencsak felkeltette az érdeklődésemet.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése